Help, ik ben verslaafd aan winkelen

Bij winkelen denk je aan inkopen. Bij winkelen denk je aan gezelligheid. Winkelen in je uppie is mogelijk maar zeker minder leuk dan het samen met een vriend of vriendin doen. Soms heb je spulletjes nodig die je plots mist in je leven. Daarvoor ga je op pad naar het lokale winkelcentrum. Of je pakt de auto of het openbaar vervoer en je gaat een dagje naar een leuke plaats in het land. Op veel manieren kan je dus genieten van de gelegenheid om inkopen te doen. Het is geen klus, het is een vorm van vrijetijdsbesteding. In dit artikel iets meer over winkelen als hobby.

Praktische tips voor gedeisd winkelen

Het komt voor dat je opeens wat producten nodig bent om het leven te vergemakkelijken. Er komt bijvoorbeeld een groot evenement aan of hebt meer kleren nodig om de winter door te komen. In zo’n geval ga je naar de winkel, vaak met een ander die je kan vertellen of een kledingstuk je past of niet. Daarna kan je een hapje eten in de stad op een terras of in een eetcafé. Wanneer je aan het winkelen bent ben je aan het geven en aan het nemen. Het is namelijk zo dat je soms de ander tijd geeft om zijn of haar producten te vinden. De één is op pad voor kleding terwijl de ander op zoek is naar speelgoed voor een kind. Geven en nemen. De hedendaagse winkelstraten zijn rustiger in vergelijking met voorgaande jaren. Dit komt door het Coronavirus. Er zijn minder mensen, naar verwachten vanwege de gezaaide angst over COVID-19. Daarbij moet je dus ook rekening houden met allerlei gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Tegenwoordig is er een infrastructuur geregeld voor het zogeheten ‘click en collect’ systeem. Hierbij kan je nog wel online bestellen en dan een tijdje later het ophalen in de tastbare winkel.

Enjoy the moment

Onthoud je om een foto te maken? Velen zouden het waarderen om een blik te krijgen in je beleving van winkelen. Sociale media platforms kunnen je hier mee verder helpen. Een selfie gaat al een hele weg om anderen weer vertrouwen te geven voor winkelen. En het is natuurlijk leuk voor vrouw en kinderen om te laten zien waar je bent en wat je doet. Verder moet je ook realiseren dat niet elk koppel op een foto aast. Sommigen zijn niet tevreden te stellen met een foto omdat digitalisering ook veel tegenslagen met zich mee brengt. Of je geniet van een uitje winkelen is niet afhankelijk van of een foto is gemaakt of niet. Je kan het ook naar je zin hebben zonder het digitaal vast te hoeven leggen. Wees daarom in het moment en praat bij met je vriend of vriendin.