Hoe kan ik in 2022 Formule 1 kijken?

Het formule 1 seizoen van 2022 staat alweer op het punt van beginnen. Kan Max Verstappen zijn titel prolongeren en zijn 2e WK-titel in de wacht slepen? Heel Nederland zit straks weer voor de buis om dit te aanschouwen! Maar hoe kan ik Formule 1 kijken in 2022? Nu Ziggo is gestopt moeten we over naar een andere TV-zender. Gelukkig kunnen we het volgende seizoen gewoon blijven kijken met Nederlands commentaar en analyses van jouw favoriete F1-watchers. Je kunt namelijk een abonnement nemen bij Viaplay of een abonnement nemen op F1 TV Pro. Hieronder vind je meer info over beide alternatieven en lees je wat de kosten zullen zijn.

Ziggo stopt met uitzenden van F1, Viaplay is de opvolger

Misschien heb je het gemist: Ziggo Sports gaat vanaf 2022 de Formule 1 niet meer live op televisie uitzenden. Het is Ziggo niet gelukt om de uitzendrechten te bemachtigen. Deze liggen nu in handen van Viaplay. Dit is een nieuwe tv-zender die het Formule 1 seizoen 2022 live gaat uitzenden. Je moet daar apart een abonnement voor nemen. Dit kost €14,00 per maand.

Alternatieven voor Viaplay

Je kunt naast Viaplay ook gebruik maken van het open kanaal. Verschillende races waaronder waarschijnlijk ook Zandvoort worden gratis uitgezonden. Je kunt daarnast een F1TV Pro abonnement nemen. Dat kost €64,00 per jaar en is dus een stuk goedkoper.

Via digitale TV naar F1 kijken

Met digitale TV is het ook mogelijk om gebruik te maken van interactieve diensten. Interactief wil eigenlijk zeggen dat de communicatie tussen de gebruiker en de TV in beide richtingen werkt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld “On Demand”. U kunt dan, wanneer u maar wilt, een film bestellen via uw afstandsbediening. Omdat u kiest wanneer u de film wilt zien, en digitale tv voor de rest zorgt, wordt dit ‘interactief’ genoemd. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van diensten als ‘uitzending gemist’ of spelletjes. Allemaal op uw TV via de afstandsbediening.

  • On Demand (films / series kijken maar ook formule 1 training, kwalificatie en race terugkijken)
  • Uitzending gemist of begin van de race gemist
  • Andere camerabeelden van de race live bekijken