Pen met inscriptie uniek en persoonlijk

Als je ook maar een een klein beetje een stationary freak bent, is de kans groot dat je wel eens de neiging hebt gehad een pen met inscriptie te bestellen. En de kans is dan nog groter, dat dit een van de Parker pennen is geweest, zoals de Parker duofold. Deze pennen zijn al sinds 1888 te vinden op het gebied van stationary, al meer dan 100 jaar dus! Geen wonder dat deze al een grote naamsbekendheid hebben opgedaan in al die tijd. Interessant is dat de Parker pennen door veel mensen ook wel de Rolls Royce onder de pennen worden genoemd, een grote eer. Het voordeel van deze beroemde pennen is, dat ze een mooi cadeau vormen voor bijvoorbeeld collega’s, docenten of een geliefde. Waarom? Simpelweg omdat je deze altijd kan laten graveren, bijvoorbeeld bij pengraveren.nl. Met een unieke inscriptie hierin, maakt het een bijzonder cadeau dat niet snel vergeten wordt.

De cross pennen

Een ander merk dat het goed doet in de luxe industrie van de vulpennen en balpennen die graveerbaar zijn, zijn de pennen van het merk Cross. Zo is de classic cross pen een klassieker die altijd als goed cadeau gebruikt kan worden. De oorsprong van de Cross pen ligt iets anders dan die van Parker, die van nature gefocust was op het maken van vulpennen. De heer A.T. Cross was van oorsprong een pennen en potloodmaker. Een iets breder vlak met producten dus. Grappig hierbij is dat het bedrijf zich nog steeds op de plaats van oorsprong bevindt, maar wel zijn producten over de hele wereld verkoopt.

De Cross pennen hebben vaak een hele verfijnde uitstraling, wat deels ook komt doordat een van de oprichters werkte als juwelenmaker. Hierdoor zie je dat de cross pen ook vaak nog als sieraad of symbool van status gedragen wordt, bijvoorbeeld door presidenten of journalisten. Want niet alleen schrijft de pen goed en prettig, het uiterlijk is tot in de details gemaakt.

De oorsprong van de vulpen

Waar we tegenwoordig, en dus al vanaf 1800, de prachtige vulpen mechanismen kennen, is de oudste vulpen terug te leiden naar 1636. Deze pen was totaal niet zoals wij hem nu kennen, maar bestond uit verschillende in elkaar gestoken ganzenveren. De uitvinder van dit systeem, een duitse man, maakte op deze manier een soort mini inktvoorraad in de schacht van de veer. Op deze manier kon hij de inkt langzaam laten doorvloeien naar de punt om hiermee te kunnen schrijven.

De meer moderne variant van de vulpen werd door een Amerikaan genaamd Lewis Waterman ontwikkeld. Het verhaal hierbij gaat erover dat hij een contract aan het ondertekenen was met een klant, maar dat zijn pen ging lekken. Dit kan natuurlijk niet gebeuren op zo’n cruciaal moment, dus hij moest een nieuwe pen halen. Toen hij terugkwam, was de klant echter verdwenen met een rivaal. Hiervoor ontwikkelde Waterman een pen die als het ware een constante inktstroom kreeg, zodat hij niet steeds hoefde te wisselen. Of dit verhaal nou echt klopt, of dat het erbij verzonnen is, is niet helemaal duidelijk. Maar een mooie oorsprong is het zeker,