Wat is wingsurfen en waarom zou jij het moeten proberen!

Heb je wel eens gehoord over wingsurfen? Als je actief bent in de watersport dan vast en zeker, maar ben je niet vaak op het water te vinden? Dan is de term vast nieuw voor je. Let op, verwar wingsurfen niet met windsurfen. Alhoewel ze veel van elkaar weg hebben, zijn het toch 2 aparte sporten. Maar wat is wingsurfen dan precies? Het is een nieuwe watersport die over is komen waaien uit een ander continent. Als waterland is Nederland natuurlijk een ideaal land om te kunnen genieten van zowel de wind als het water. Wingsurfen is dan ook een echte hit in Nederland en de rest van de wereld.

Elk jaar stijgt de populariteit van de sport en we kunnen je vertellen, de rek is er nog lang niet uit! Wil je meer weten over deze nieuwe sport? Lees dan in dit artikel alles wat je moet weten over wingsurfen en waarom je het zou moeten proberen. Wij vertellen je wat wingsurfen precies is, wat je nodig hebt om te kunnen wingsurfen, hoe veel wind je nodig hebt om te kunnen wingsurfen en of het misschien wel handig is om op les te gaan. Wingsurfen van A tot Z, lees je mee?

Wat is wingsurfen precies?

Wingsurfen is een nieuwe watersport wat een kruising is tussen Windsurfen, Kitesurfen en het Golfsurfen. Met Wingsurfen heb je een lichtgewicht opblaasbaar zeil in je handen vast, de Wingsurfer, waarmee je op een surfboard staat. Het principe lijkt erg op het windsurfen, maar is vele malen eenvoudiger.

En wat heb je dan nodig om te kunnen wingsurfen?

Ten eerste heb je natuurlijk een Wingsurfer wing nodig. Dit is een opblaasbaar zeil, oftewel een wing. Vervolgens heb je een aantal keuzes. Beginnen met wingsurfen kan op een SUP of een groot windsurfboard. Dan heb je dus alleen een wing nodig.

Hoeveel voor wind heb je nodig om te kunnen Wingsurfen?

Hoe veel wind je nodig hebt voor wingsurfen hangt af van meerdere factoren, waaronder bijvoorbeeld je gewicht en kracht.

Wingsurf of windsurf les nemen helpt enorm!

Ben je op zoek naar wingsurf les of windsurf les? Probeer het uit bij Funsport Makkum en leer de kneepjes vak het vak!